top of page

Past Events

מאמר קצר : מה ההבדלים בין הניינבוט מיני והסגווי מיני פרו

מהפכה בתנועה

?מדוע תעדיף את הסגווי מיני פרו על הנינבוט

עכשיו בישראל

שנים שאני מרחף על סגווי – רכינוע

סגווי הוא רכב חשמלי בעל שני גלגלים המבוסס על מערכת גיירו, הרעיון אשר עומד בבסיסו של הרכינוע הוא מנגנון האיזון אשר שומר על הנוסע יציב ומאוזן בטכנולוגיה של ייצוב דינמי המדמה את פעולת ההליכה, לכלי אין דוושות או ידיות האצה ובלימה, וכדי להאיץ קדימה צריך להטות את הגוף קדימה, והטיית הגוף לאחור, תאט את הרכינוע עד כדי עצירה מוחלטת. בעזרת מוט ההיגוי ניתן לנוע לצדדים. הכלי גם בעל יכולת להסתובב סביב צירו, כלומר, אין צורך במרחב נוסף על מנת לבצע פנייה. (בדגמים מתקדמים, על הנוסע להישען בכיוון אליו הוא מעוניין לפנות והרכינוע יבצע סיבוב .

בשנים האחרונות אנו עדים למספר כלים הפועלים על טכנולוגיה זו בניהם גם האקסיומי-נינבוט אשר נמכר במחיר של 315$ בחול וכן הסגווי מיני פרו אשר מחירו נקבע סביב ה 1000 דולר בחול.

ההבדלים המהותיים בין שני הכלים הוא:

  1. טווח הנסיעה בטעינה אחת: הניינבוט מיני אקסיומי מאפשר נסיעה של עד 20 ק"מ לטעינה לעומת הסגווי מיני פרו שמאפשר טווח מקסימלי של 30 ק"מ לטעינה אחת.

  2. מהירות הנסיעה: עד 16 קמ"ש עם הניינבוט מיני אקסיומי לעומת 20 קמ"ש עם הסגווי מיני פרו.

  3. משקל הכלים 12.800 ק"ג למיני אקסיומי ניינבוט לעומת 13 ק"ג בלבד לסגווי מיני פרו.

  4. תגובת הכלי לתנועה ולמגע של הסגווי מיני פרו – עולה על איכות התגובה והתנועה של הנינבוט מיני פרו – היגוי רגיש הרבה יותר אצל הסגווי מיני פרו.

  5. לסגווי מיני פרו ייתרון נוסף והוא יכולת העומס על הכלי העומדת על 100 ק"ג לעומת המיני ניינבוט אקסיומי המאפשר כושר נסיעה של 85 ק"ג בלבד.

נכון לשנת 2008 נמכרו בעולם כ – 24,000 מכשירי סגווי, הסיבה למיעוט המכירות נובע כתוצאה ישירה מהמחיר הגבוה בו הוא נמכר.

לאחרונה (2014) נרכשה חברת סגווי העולמית על ידי חברת האם נייבוט וכאסטרטגיה שיווקית נקבע מחירו של הרכינוע למחיר שווה לכל נפש – המחיר נקבע על כ 1000 דולר אולם כתוצאה ממיסוי ורווח הסוכניות מחיר הסגווי בארץ גבוה לאין ערוך ממחירו בעולם.

בקוריאה – המדינה בה הומצא הסגווי עושים שימוש רב בכלי ובערים שלמות משתמשים ברכינוע ככלי עיקרי – שינוי בהרגלי הצריכה של הציבור מאפשר "תחבורה ירוקה בעיר ירוקה" המתבטאת בשיפור איכות החיים במקום.

בארץ ישנם מספר מוקדים בהם ניתן לשכור רכינוע והוא משמש בעיקר לסיורים באתרי תיירות כמו גם באיזורי החוף בהם ניתן לראות שימוש יומיומי של קבוצות. כחלק מגיבוש עובדים ואו סיורים מודרכים.

הסגווי מאושר לשימוש בכל מקום בו מורשים הולכי רגל דבר המקנה לו ייתרון יחסי על כל כלי חשמלי אחר המוגבל בד"כ בתנועה לכבישי אופניים ואו לכביש.

על פי חוק בארץ ניתן להשתמש בכלי מגיל 16 והחוק דורש שימוש בעזרים כמו קסדה.

הסגווי מיני פרו מתוכנן להגיע לארץ וכבר בחודש אוקטובר 2016 יתחיל שיווק מסיבי של הכלי בארץ מחירו יעמוד סביב ה 5000 שקל – מחיר מדהים לעומת מחירו של הסגווי I2 שמחירו כמה עשרות אלפי שקלים.

כמי שבחר בסגווי ככלי תחבורה ראשון הרי כל שנותר לי להמליץ הוא על הסגווי מיני פרו – השירות בארץ הוא של חברת UMI המשווקים הראשיים של סגווי בישראל ומתוך היכרות רבת שנים הרי איכות השירות וטיבו עומדים במעלה ראשונה על כל המתחרים האחרים.


Recent Posts
bottom of page